1 Studio te huur in de wijk / buurt Centrum in Haarlem

2 Studio's verhuurd in de wijk / buurt Centrum in Haarlem

Wonen in de wijk / buurt Centrum in Haarlem

Over de wijk / buurt Centrum in Haarlem

De buurt Haarlem Centrum wordt volledig omsloten door grachten: De Nieuwe gracht, Het Spaarne, De Kampersingel , de Leidsevaart en een deel van de Kinderhuissingel.

De buurt Haarlem Centrum is een van de grootste buurten in Haarlem. Er zijn veel winkels, musea en horecagelegenheden te vinden. Ook worden er veel evenementen georganiseerd. Deze buurt is ideaal voor iedereen die van levendigheid houdt. Veel van de woningen zijn in de periode voor 1900 gebouwd, wat voor een monumentale uitstraling zorgt. Ook is er veel nieuwbouw gerealiseerd. Twee op de tien huizen zijn na de periode 1980 gebouwd. Er zijn verhoudingsgewijs veel particuliere huurwoningen. Deze worden in zijn geheel verhuurd, of in etages en als losse kamers.

In het historisch centrum bevindt zich een aantal kleine karakteristieke winkelstraatjes, zoals de Warmoesstraat, de Schagchelstraat en de Kleine Houtstraat.

In het hart van de binnenstad ligt de Grote Markt waaraan enkele bijzondere historische gebouwen staan waaronder het stadhuis, de Vleeshal en de Grote of St. Bavokerk. Veel van de gebouwen in de binnenstad stammen uit de 16e, 17e, 18e en 19e eeuw.